Dostupni linkovi

Oficiri i zvaničnici se zakleli na vjernost regionu


Veliki broj višerangiranih oficira ukrajinske vojske i bezbjednosnih zvaničnika položio je zakletvu za vjernost Autnonomnoj Republici Krim.

Šef bezbjednosne službe Krima Ptjor Zima, Šef službe za unutrašnja pitanja na Krimu Sergej Abisov, Šef službe za vanredne situacije Sergej Šakov i vršilac dužnosti komandanta pogranične službe Viktor Melničenko položili su zakletve na vjernost narodu Krima.

Nešto ranije je kontraadmiral Denis Berezovski, takođe, položio zakletvu za vjernost Krimu, nakon što je preuzeo kontrolu nad novoformiranom mornaricom.

Ceremonija polaganja zakletve održana je u sali Savjeta ministara, u prisustvu predstavnika regionalne vlade i drugih zvaničnika.

Predsjedavajući Savjeta ministara Autonomne Republike Krim Sergej Aksjonov izrazio je uvjerenje da će se situacija na poluostrvu stabilizovati do maja.

"Ovdje se nikada neće desiti nikakav `mejdan` gdje će goriti gume i dizati se crni dim. Krim nikoga neće iznevjeriti na taj način. Odgovorno obećavam da će Krim do maja biti miran, tih i društven. Narod svih nacionalnosti ovdje živi i uživa. Pozivam sve otvorenih ruku", rekao je Aksjonov ruskim medijima.
XS
SM
MD
LG