Dostupni linkovi

Sastanak roditelja nestalih beba s predstavnicima UN


Predsednik Udruženja roditelja nestalih beba Vladimir Čičarević rekao je u nedelju da je u sedištu UN u Njujorku razgovarao sa vođom tima Visokog komesarijata za ljudska prava Leonardom Kastiljom i obavestio ga o, kako tvrdi, slučajevima krađe beba koje u Srbiji traju 40 godina.

Čičarević je za beogradske medije kazao da je sa članovima tima UN razgovarao i o, kako je naveo, nereagovanju državnih organa na dokaze koje organizacija poseduje.

"Članovima tima Visokog komesarijata za ljudska prava prikazao sam dokumentovano kako se iz porodilišta kradu i krijumčare bebe i objasnio da na sve zvanične zahteve i dopise zdravstvenim ustanovama, inspekciji i nadležnim ministarstvima niko nikad nije odgovorio, iako je Udruženje roditelja nestalih beba zvanična i legitimna organizacija u Srbiji", kazao je on.

Čičarević je naveo da je Kastiljo istakao da je Srbija kao potpisnica Međunarodne konvencije o ljudskim pravima i zaštiti dece "dužna da da sve od sebe da se spreči dalja trgovina bebama i otvore slučajevi koji godinama stoje u srpskom pravosuđu".
XS
SM
MD
LG