Dostupni linkovi

Lukšić: Važno ustavno priznati Crnogorce na Kosovu


Odnosi izmedju Kosova i Crne Gore su prilično dobri, ali postoji mogućnost da se oni prodube. Manjinske zajednice nikada ne predstavljaju prepreku, već mogućnost za suradnju, stoji u saopćenju predsjednika Parlamenta Kosova, Jakupa Krasniqija, a nakon sastanka sa crnogorskom delegacijom.

Krasniqi je dodao da postoji spremnost za kontinuirano produbljivanje suradnje, koja dolazi kao obaveza ali i kao dobra volja kako zbog dobrosusjedskih odnosa, tako i zbog činjenice što u dvije države živi albanska i crnogorska zajednica.

Krasniqi je na pitanje Lukšića o ustavnom priznanju crnogorske zajednice na Kosovu kazao da će se ovo pitanje riješiti ustavnim promjenama. U tom kontekstu, Lukšić je izjavio i da je crnogorsko društvo je spremno za realizaciju prava albanske zajednice u Crnoj Gori.

Crnogorski šef diplomatije Igor Lukšić je dodao da će se sa Vladom Kosova razgovarati o konkretnim projektima u oblasti ekonomije i kulture, te da će obostrani napori na putu evropskih integracija donćeti prosperitet i ojačavanje suradnje.
XS
SM
MD
LG