Dostupni linkovi

Pusić: Karamarko prikriva govor mržnje


Prva potpredsjednica hrvatske Vlade i ministrica vanjskih i evropskih poslova Vesna Pusić izjavila je danas da predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko govori neistine o njezinu intervjuu za B92 kako bi prikrio vlastiti govor mržnje.

Karamarko je u srijedu na stranačkom skupu u Zlataru prozvao Vesnu Pusić za njezine izjave u Beogradu gdje je, po njegovu mišljenju, poistovjetila agresora i žrtvu i sramotno izjednačavala Miloševića i Tuđmana.

Verbalni okršaj Pusić i Karamarka počeo je pošto je Karamarko, po pisanju hrvatskih medija, na skupu HDZ-a u Omišu pohvalio uzvik iz publike da članove aktualne vlasti treba baciti "u Kevinu jamu" (jama u općini Lećevica u koju su 1943. bačene žrtve partizana), kao i uvredu na račun predsjednika Republike Ivu Josipovića, za kojeg je netko dobacio da je "đubre".

Pusić je to ocijenila govorom mržnje. Karamarko to niječe i tvrdi da je skup u Omišu bio veličanstven i dostojanstven skup građana koji žive jako loše i koji su zabrinuti za sudbinu Hrvatske, na njemu nije bilo govora mržnje, rekao je Karamarko u Zlataru.
XS
SM
MD
LG