Dostupni linkovi

Lukšić danas u poseti PrištiniPotpredsednik Vlade Crne Gore i šef diplomatije Igor Lukšić boraviće danas Prištini gde će se sastati sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem.Lukšić će razgovarati i sa ministrom spoljnih poslova Enverom Hodžajem i predsednikom kosovskog parlamenta.

Crnogorska vlada je tim povodom saopštila da poseta ima poseban značaj u kontekstu jačanja međusobnih odnosa i predstavlja potvrdu kvalitetnog poltičkog dijaloga i sadržajne saradnje.

Lukšić i Hodžaj će potpisati memorandum o saradnji Podgorice i Prištine u procesu evropskih integracija, dodaje se u saopštenju.

Uoči posete, Hodžaj i Lukšić ocenili su u zajedničkom autorskom tekstu za podgoričku "Pobjedu", naveli da "međusobno poverenje i konstruktivna saradnja karakterišu odlične bilateralne odnose" Crne Gore i Kosova.

Crna Gora trenutno ima stalnog otpravnika poslova na Kosovu, a on će biti izdignut na nivo ambasadora kada se, kako je ranije poručeno iz Podgorice, obezbedi odgovarajući tretman crnogorske zajednice u kosovskom ustavu.

Ovo je prva poseta jednog visokog crnogorskog funkcionera Prištini od kada je Podgorica priznala nezavisnost Kosova
XS
SM
MD
LG