Dostupni linkovi

Zagreb: Prosvjed protiv Prijedloga zakona o raduProsvjed protiv Prijedloga zakona o radu (ZOR), o kojem će danas raspravu, ipak, početi Hrvatski sabor, biće održan u 9.00 sati na Markovu trgu, najavljeno je iz sindikalnih središnjica.

Sindikati, koji traže povlačenje novog prijedloga ZOR-a i ponovne pregovore socijalnih partnera o njemu, upozoravali su, među ostalim, da će prihvaćanje prijedloga izmjena ZOR-a u sadašnjem obliku i sadržaju imati ozbiljne negativne posljedice za razvoj učinkovite politike zapošljavanja i radne odnose.

Smatraju da bi takav zakon drastično pogoršao uvjeta života i rada hrvatskih građana, produbio nejednakosti i potkopao temelje za budućnost ekonomije i društva.

Dio članova Nezavisnih hrvatskih sindikata, Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Matice hrvatskih sindikata, Hrvatske udruge radničkih sindikata i Udruge radničkih sindikata Hrvatske trebali bi pratiti raspravu s galerije u Saboru, a ostali će je moći pratiti na videozidu postavljenom na Markovu trgu, najavljeno je iz sindikata.
XS
SM
MD
LG