Dostupni linkovi

U bombardovanju talibanskih uporišta u Pakistanu 30 mrtvih


Pakistanski vojni avioni i helikopteri bombardovali su danas položaje talibana u plemenskim zonama na severozapadu zemlje, a u napadima je poginulo najmanje 30 pobunjenika, saopštili su vojni zvaničnici.

Ovo je četvrti vazdušni napad na uporišta talibana u plemenskim zonama Vaziristana, blizu granice s Avganistanom, od kada su prošle nedelje prekinuti pregovori između pobunjenika i vlade u Islamabadu.

"Najmanje 30 ljudi je ubijeno i više logora uništeno, a bilans bi mogao da poraste", rekao je za agenciju Frans pres jedan bezbednosni zvaničnik u Miranšahu, glavnom gradu Severnog Vaziristana, centra džihadističkog pokreta u regionu.

Pakistanska vojska već nedelju dana bombarduje pobunjeničke položaje u znak odmazde zbog toga što su talibani pogubili 23 vojnika. Ta ubistva su i razlog zašto su prekinuti mirovni razgovori između pobunjenika i pakistanskih vlasti.

Najmanje 98 talibana ubijeno je od prošle nedelje u pakistanskim vazdušnim napadima na plemenske zone na severozapadu zemlje, oblasti koje su bile česta meta napada američkih bespilotnih letilica tokom protekle decenije.

SAD od kraja decembra ne šalju bespilotne letilice na ta talibanska uporišta.
XS
SM
MD
LG