Dostupni linkovi

Nikšić sa predstavnicima MMF:Vlada odlučna da ispuni obaveze


Premijer Federacije BiH (FBiH) Nermin Nikšić izjavio je danas da je federalna Vlada odlučna da odgovorno ispunjava sve svoje obaveze, uključujući i one koje se odnose na Međunarodni monetarni fond (MMF).

U razgovoru sa šefom Misije MMF-a u BiH Ronom van Rodenom i rezidentnim predstavnikom ove institucije u BiH Rubenom Atojanom, Nikšić je istakao da su sasvim opravdani zahtjevi građana koji se odnose na borbu protiv korupcije, a za stvaranje povoljnijeg ekonomskog okruženja, te povećanje mogućnosti za zapošljavanje.

On je napomenuo da su upravo ti zahtjevi sadržani u antikoruptivnim zakonima, saopšteno je iz Vlade FBiH.

"Međutim, taj set zakona su u federalnom Parlamentu srušili upravo oni kojima su danas puna usta borbe protiv korupcije i sive ekonomije. Stoga će Vlada FBiH, poštujući zahtjeve građana, antikoruptivne zakone vratiti u parlamentarnu proceduru", najavio je Nikšić.

Premijer FBiH ocijenio je da bi bilo neodgovorno da Vlada sada odstupi, zbog čega je odlučila da izvršava svoje zadaće sve dok Parlament FBiH ne izabere novu Vladu, koja može djelovati u skladu s Ustavom i zakonima.

On je, govoreći o ekonomskim temama, istakao da je cilj ostvarenje realnog rasta bruto-društvenog proizvoda u ovoj godini.

U tom kontekstu, federalni premijer upoznao je goste o činjenici da je u posljednjem tromjesečju 2013. godine ostvaren, mada ne veliki, ali ipak ohrabrujući rast zaposlenosti.
XS
SM
MD
LG