Dostupni linkovi

Šarićev saradnik osuđen u Beogradu na 6 godina zatvora


Specijalni sud osudio u odsustvu na šest godina zatvora srpsko-bosanskog biznismena Zorana Ćopića zbog štete nanijete Industriji kotrljajućih ležajeva.

Ćopić je označen kao orgnizator grupe koja je oštetila pomenuto poreduzće iz Beograda za 736 miliona dinara.

Ćopić je osuđen u odsustvu jer je u Bosni i Hercegovini osuđen na četiri i po godine zatvora zbog pranja više od četiri miliona eura za narko klan Darka Šarića.


Njemu se pred Specijalnim sudom u Beogradu sudi za pranje Šarićevog kokainskog novca u grupi sa novosadskim advokatom Radovanom Štrbcem.

Vlasnik i direktor „Finam skina“ iz Beočina Mihajlo Grujić osuđen je na tri i po godine zatvora, direktor novosadske firme „Agrokop“ Predrag Mihajlović na tri godine, a bivši direktor IKL-a Đoko Vergaš osuđen je na dvije i po godine zatvora.

Braća i suvlasnici preduzeća „Agrokop“, „Kvantum“ i „Tandem financijal Gordan i Pavle Bašić oslobođeni su optužbi kao i crnogorski biznismen Nuo Stanaj (brat Antona Stanaja koji je prošle godine pravonažno osuđen na šest godina zatvora zbog šverca cigareta a potom ubrzo ubijen u Sudanu). Stanaju je istom odlukom ukinut pritvor i povučena poternica koja je za njim bila raspisana zbog bjekstva.

I optuženi i tužilaštvo za organizovani kriminal imaju pravo da se žale na ovu presudu Apelacionom sudu u Beogradu.
XS
SM
MD
LG