Dostupni linkovi

Kiparski šef diplomatije u Beogradu


Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić sastao se s ministrom vanjskih poslova Kipra Joanisom Kasulidisom sa kojim je razgovarao o evropskim integracijama.

Kasulidis je istakao značaj prijateljskih odnosa dvije zemlje i potvrdio nedvosmislenu podršku Republike Kipra procesu evropskih integracija Srbije i rješavanja pitanja Kosova .Takođe, obećao je da će se Kipar zalagati da Evropska unija zadrži statusno neutralnu poziciju u rešavanju pitanja Kosova.

Vučić je izrazio zadovoljstvo bilateralnim odnosima dve zemlje i posebno ukazao na blisko prijateljstvo Srbije i Kipra, saopštio je Kabinet Prvog potpredsednika vlade.

Vučić je Kasulidisu zahvalio na podršci Kipra evropskim integracijama i teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije. Prvi potpredsjednik vlade je naglasio i da Kipar može da računa na podršku Beograda na međunarodnoj sceni, navedeno je u saopštenju.

Tema razgovora bila je i situacija u regionu.

Šef kiparske diplomatije nakon toga sastao se se sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i ministrom spoljnih poslova Ivanom Mrkićem.
XS
SM
MD
LG