Dostupni linkovi

Za napad na Medojevića pritvor 48 sati


Vlasniku nikšićke firme “Uniprom” Veselinu Pejoviću nakon saslušanja u Osnovnom tužilaštvu u Podgorici, određen 48-sati pritvor zbog napada na poslanika Nebojšu Medojevića.

Pejovićev advokat Dragoljub Đukanović kazao je da će danas biti poznato da li će njegovom klijentu biti produžen pritvor ili će se braniti sa slobode.

"Pejoviću je tužilac odredio 48-satno zadržavanje. Meni nije dozvoljeno da izvršim uvid u spise predmeta, tako da ne znam na osnovu čega je tužilac uspostavio nadležnost Osnovnog suda, odnosno Osnovnog tužilaštva u Podgorici, kada se dogadjaj dogodio u Beogradu"”, rekao je Đukanović.

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici otvorilo je u nedjelju istragu, povodom napada Pejovića na lidera Pokreta za promene i poslanika opozicionog Demokratskog fronta Nebojšu Medojevića na beogradskom aerodromu.

Pejović je 21. februara na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ ošamario Medojevića, dok se lider PZP-a sa suprugom pripremao da otputuje za Podgoricu.

Medojević je u nedjelju, povodom tog napada, dao izjavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici. On je novinarima rekao da je zadovoljan brzom reakcijom Tužilaštva, dodajući da se nada da je ovo početak drugačijeg odnosa nadležnih državnih organa prema sličnim napadima.
XS
SM
MD
LG