Dostupni linkovi

Pritvor zbog napada na Medojevića


Crnogorski državni tužilac odredio je pritvor od 48 časova Veselinu Pejoviću koji je u prošli petak, na beogradskom aerodromu, napao poslanika i predsednika
opozicionog Pokreta za promene Nebojšu Medojevića.

Pejović je vlasnik nikšićke kompanije "Uniprom" i potencijalni kupac Kombinata aluminijuma u Podgorici (KAP). On je za tu fabriku ponudio 28 miliona evra.

Pejović je Medojevića ošamario neposredno pred poletanje aviona za Podgoricu, nakon čega je odveden na saslušanje u MUP Srbije.

Prema objašnjenju Pejovića, on nije imao drugog načina da opomene Medojevića zbog njegovih kleveta na račun njegovog poslovanja.

Medojević je ranije više puta kritikovao Pejovićeve poslove, a posebno zainteresovanost za kupovinu KAP-a, i dovodio ih u vezu s narko bosom Darkom Šarićem.

Medojević je izneo tvrdnju da ga je Pejović, pored šamara, pokušao udariti "metalnom šipkom, teškom najmanje 10 kilograma".

Političke partije u Crnoj Gori su osudile napad na Medojevića, a među njima i vladajuća Demokratska partija socijalista. Oglasili su se tim povodom i politički analitičari, ocenom da je neprihvatljiv napad na poslanike, ali i da poslanici moraju biti odgovorni za ono što govore o drugim ljudima.
XS
SM
MD
LG