Dostupni linkovi

Nesreća u francuskim Alpama


Dvoje djece u dobi od sedam i deset godina poginulo je u nedjelju u zoru u odronu stijene koja je pala na planinsku kuću u kojoj su boravili sa svojim obiteljima u jednom selu u departmanu Alpes-Maritimes, na jugoistoku Francuske, prenosi Index.hr.

Dvoje djece i njihove obitelji, podrijetlom iz te regije, stigli su noć prije u selo Isola gdje su odsjeli na jednoj bivšoj farmi smještenoj na brdu. Oko četiri sata ujutro golema stijena odnijela je kuću, rekao je zamjenik prefekta regije Jean-Daniel Montet-Jourdran. Riječ je o komadu stijene velikom deset metara.

Troje ljudi uspjelo se izvući iz ruševina, a dvoje su spasili vatrogasci. Smješteni su u bolnicu u Nici. Tijela dvoje djece pronašli su psi tragači.

Planinska kuća nalazila se u nacionalnom parku Mercantouru, pored ceste. Odron su vjerojatno uzrokovale jake kiše i zatopljenje, smatraju vlasti. Prije dva tjedna, manje od stotinu kilometara od tog sela, turistički vlak koji povezuje Nicu s Digneom izletio je iz tračnica zbog odrona jedne stijene teške nekoliko tona, pri čemu je poginulo dvoje ljudi.
XS
SM
MD
LG