Dostupni linkovi

Ukrajinska granična služba: Lideri Harkova pobegli u Rusiju


Ukrajinska granična služba saopštila je danas da su regionalni guverner i gradonačelnik Harkova pobegli iz zemlje za Rusiju.

Guverner Mihajlo Dobkin i gradonačelnik Harkova Genadij Kernes napustili su danas Ukrajinu preko obližnje granice sa Rusijom, rekao je portparol granične službe Oleg Slobodian.

Oba zvaničnika bliski su saradnici predsednika Ukrajine Viktora Janukoviča, koji je danas posle glasanja u parlamentu smenjen sa te funkcije.

Prethodno je predsednik Ukrajinskog parlamenta Oleksaner Turčinov izjavio da je Janukovič pokušao avionom da otputuje u Rusiju, ali da ga je u toj nameri sprečila granična policija.

"On je pokušao da se ukrca na avion na letu za Rusiju, ali ga je sprečila granična policija. On se trenutno krije negde u oblasti Donjecka", proruskom gradu na istoku Ukrajine odakle je poreklom, rekao je Turčinov, kako prenosi agencija Interfaks.

Poslanici ukrajinskog parlamenta glasali su ranije danas za smenu predsednika Viktora Janukoviča i za održavanje prevremenih predsedničkih izbora 25. maja.

Janukovič je prethodno rekao da su sve odluke Verhovne rade nelegalne.
XS
SM
MD
LG