Dostupni linkovi

Nastavak protesta u Sarajevu


U Sarajevu su i za danas najavljeni protesti građana pred zgradom Predsjedništva BiH.

Kolegiju Skupštine TK dostavljena imena kandidata za mandatara ekspertne vlade
Demonstranti za danas najavili masovne proteste u Sarajevu Foto: Klix.ba Plenum građana Sarajeva pozvao je sa sinoćnje sjednice na masovnije proteste, na kojima je proteklih dana bilo oko 100 ljudi.

Na sinoćnjoj sjednici Plenuma građana Sarajeva izglasan je zahtjev da Skupština Kantona Sarajeva na sjednici u ponedjeljak, 24. februara, bez odlaganja usvoji zahtjeve Plenuma koje je jučer usvojio Kolegijum Skupštine Sarajevskog kantona.

Kolegijum je prihvatio sva četiri zahtjeva Plenuma - uspostavljanje ekspertske vlade, reviziju plata i beneficija nosilaca javnih funkcija u Kantonu Sarajevo i njihovo usklađivanje sa trenutnom ekonomskom situacijom, reviziju privatizacije i uspostavljanje nezavisne komisije za utvrđivanje činjenica o dešavanjima od 7. februara.

Grupa za formulisanje zahtjeva zaprimila je oko 2.000 različitih zahtjeva, od kojih je formulisano 49 koji su proslijeđeni pravnoj grupi.

Naredni Plenum građana Sarajeva zakazan je za utorak, 25. februar, kada će biti poznato i da li je Skupština Kantona Sarajevo usvojila zahtjeve Plenuma.

Današnje protestno okupljanje u Sarajevu predviđeno je za 12.00 sati, a održavanje protesta najavljeno je i u nekoliko drugih gradova.
XS
SM
MD
LG