Dostupni linkovi

Maduro hoće da zabrani CNN


Predsednik Venecuele Nikolas Maduro optužio je predsednika SAD Baraka Obamu da podstiče proteste u njegovoj zemlji i podržava opoziciju "odgovornu za nasilje".
Maduro je zatražio da SAD objasne motive "finansiranja, podsticanja i branjenja članova opozicije koji podstiču na nasilje protiv naše zemlje".

Kritikovao je i Obamino saopštenje o situaciji u Venecueli, nazivajući ga "ogromnim mešanjem u unutrašnje stvari" njegove zemlje, prenela je Raša tudej.
Maduro je, takođe, zapretio da će zabraniti i emitovanje američkog Si-En-Ena (CNN) jer "emituju američki propagandni rat", prenela je agencija AFP.

Francuska agencija navodi da je vlada Venecuele uputila dodatne snage u pogranični grad San Kristobal, gde su pre više od dve nedelje pokrenuti studentski protesti. To je učinjeno jer, kako tvrdi vlada, Kolumbijci prelaze granicu da bi "izveli paravojnu misiju" u Venecueli.

Zamenik gradonačelnika San Kristobala, Serhio Vergara, koji je član opozicione stranke Volja naroda, kazao je da su delovi tog grada nekoliko dana bez javnog prevoza i Interneta i da je prisustvo 3.000 vojnika u gradu sa 600.000 stanovnika "deo represije koju vlasti vrše širom zemlje".

Nasilje potresa Venecuelu od 12. februara kada su tokom mitinga opozicije izbili sukobi u kojima su tri osobe poginule. Od tada još najmanje tri osobe su izgubile život, a na desetine je povređeno.
XS
SM
MD
LG