Dostupni linkovi

Broj nastradalih u Ukrajini se popeo na devet


U sukobu demonstranata i policije u Kijevu poginulo je devet ljudi, među kojima su dva policajca, javlja Raša tudej. Oko 150 osoba je povređeno.

Opozicioni demonstranti zauzeli u Kijevu partijsko sedište predsednika Viktora Janukoviča.

Lekari iz opozicije, koji u poljskoj bolnici zbrinjavaju povređene opozicionare, rekli su da je većina ljudi povređena šok-bombama, a da je 30 teže povređenih zadobilo povrede glave i da je jednoj osobi amputirana ruka, javio je AFP.

Okršaji između demonstranata i policije u Kijevu su prestali, ali je situacija i dalje napeta i oko 20.000 demonstranata povuklo se na centralni trg Majdan koji je opkoljen snagama interventne policije.

Tela troje ubijenih demonstranata nalaze se u zgradi parlamenta, tri tela su navodno na ulici, a telo jednog radnika obezbeđenja pronađeno je u spaljenim kancelarijama Partije regiona predsednika Viktora Janukoviča, u centru grada, naveo je BBC, pozivajući se na bolničke izvore.

Ukrajinska policija je prethodno saopštila da je u neredima ubijeno pet civila, dok je lider Partije regiona Aleksandar Jefremov rekao da su demonstranti ubili radnika obezbeđenja te stranke kada ih je molio da dozvole ženama da izađu iz zapaljenih kancelarija, koje se nalaze nedaleko od parlamenta.
XS
SM
MD
LG