Dostupni linkovi

Protest ispred Palate pravde u Novom Sadu


Više od 50 ljudi okupilo se danas ispred zgrade novosadske Palate pravde, protestujući protiv blagih sudskih presuda počiniocima teških ubistava.

Protest su zbog "nerazumnih i neobjašnjivih" presuda, odnosno zbog izricanja manjih kazni i poništavanja presuda za teška krivična djela, organizovali roditelji šestoro mladih koji su nastradali u požaru u novosadskoj diskoteci "Kontrast", a priključili su im se i porodice ubijenih Novosađanki Marije Cimbal i Vladislave Červenko.

Branko Miladinović, otac Tamare Miladinović, koja je poginula u diskoteci "Kontrast", zatražio je ozbiljniju kontrolu nad radom novosadskih sudova.

"Tražimo da Visoki savjet sudstva ozbiljnije kontroliše rad sudova i tužilaštava u Novom Sadu i reaguje konkretnim mjerama. Nećemo odustati od protesta sve dok pravda ne bude zadovoljena", rekao je Miladinović novinarima nakon protesta.

Nezadovoljstvo je izazvala odluka Apelacionog suda u Novom Sadu da ukine presudu Višeg suda kojom je Darijan Musić kažnjen sa 35 godina zatvora zbog ubistva manekenke Vladislave Červenko.

U subotu, 15. februara, na novosadskom Trgu slobode okupilo se oko 500 Novosađana koji su protestovali protiv neshvatljivih sudskih presuda ubicama, ali i zbog sve učestalijeg nasilja u Novom Sadu.
XS
SM
MD
LG