Dostupni linkovi

Soči: Puštene članice Pussy Riota


Članice ruskog pank benda Pussy riot, Nadežda Tolokonjinova i Marija Aljohina, puštene su nakon što su provele nekoliko sati u policijskom pritvoru u Sočiju.

Kako javlja reporter američke mreže CBC iz Sočija, članice Pussy riota napustile su policijsku stanicu noseći maske.


Nadežda Tolokonjinova je na svom nalogu na Twitteru napisala: "Bile smo uhapšene i optužene za krađu". Ona je navela i da ih je policija privela dok su šetale centrom grada, kao i da je sa njima privedena još jedna djevojka koja je bila u ad hok organizovanoj grupi na ulici.

“U trenutku kada smo privedene nismo provodile nikakve akcije, samo smo šetale Sočijem“, napisala je Tolokonjinova na Twitteru, dodajući da je cilj njihovog boravka u Sočiju da izvedu performans sa novom pjesmom koja se zove “Putine, naučićemo te kako da voliš svoju otadžbinu“.

Tolokonjinova i Aljohina bile su neko vrijeme zadržane u policijskoj stanici u predgrađu Sočija, Adleru, ali protiv njih nisu podignute nikakve optužnice.

Pjotr Verzilov, muž Nadežde Tolokonjinove, kaže da je policija njegovu suprugu sumnjičila za krađu u lokalnom hotelu. Prema njegovim rečima, policija ih je privodila tri puta u prethodnih nekoliko dana.

“Očigledno je da pokušavaju da nas spriječe da uživamo u Sočiju tako što nas stalno provjeravaju i privode”, rekao je Verzilov.

Članice Pussy Riota oslobođene su amnestijom Putina krajem prošle godine od izdržavanja dvogodišnje zatvorske kazne za huliganstvo odnosno performans protiv predsjednika Rusije u jednoj crkvi u Moskvi.
XS
SM
MD
LG