Dostupni linkovi

Selaković:Pozadina ubistva Đinđića na vrhu agende


Ministar pravde i državne uprave Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da je iz sredstava javnog informisanja saznao da je na čelu Komisije koja bi trebalo da istraži pozadinu ubistva premijera Zorana Đinđića i naglasio da iako to nije tačno, ne bježi od odgovornosti.

"Sve što je u mojim ustavnim i zakonskim nadležnostima, na rasvetljavanju, ne samo ubistva predsednika vlade Zorana Điđića već i svih drugih nerasvijetljenih ubistava, jeste ono što će biti na vrhu agende ministarstva prave kada se završe izbori," rekao je Selaković novinarima u Beogradu, tokom panel diskusija "Pregovori kao prioritet - prioriteti u pregovorima".

List Blic nedavno je objavio tekst pod naslovom "Selaković istražuje pozadinu ubistva Điđića" u kojem piše da je ministar preuzeo na sebe obavezu otkrivanja pozadine ubistva premijera.

U tom tekstu je i izjava izvjestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Jelka Kacina, koji je naveo da u zemljama regiona postoje dokumenta o pozadini ubistva Zorana Đinđića.

"Ako postoje bilo kakva dokumenta, papiri, novi dokazi, bilo šta što može da promijeni dosadašnji tok predistražnih, istražnih postupaka, to je nešto do čega treba da dođemo putem međunarodne pravne pomoći, ako je riječ o nečemu što se nalazi u regionu", rekao je Selaković.

Komisija za sprovođenje tužilačke istrage završila rad i taj će izveštaj uskoro biti dostupan javnosti na sajtu Ministarstva pravde.

"Izveštaj vrlo precizno ukazuje na propuste koji su napravljeni u dužem vremenskom periodu, ali ono što je mnogo važnije, daje i konkretena rješenja za problme koje postoje", rekao je ministar Selaković.
XS
SM
MD
LG