Dostupni linkovi

Skupština Crne Gore:Manjinske partije napustile sjednicu


Predstavnici manjinskih partija napustili su sjednicu Skupštine, na kojoj se raspravlja o Izbornom zakonu, nakon što njihovi amandmani nijesu usvojeni.

Potpredsjednik parlamenta, Suljo Mustafić kazao je da poslanici Bošnjačke stranke napuštaju sjednicu, nakon što nijesu prihvaćeni njihovi amandmani , ocjenjujući da je time prekršen Ustav.

Poslanici albanskih partija takođe su napustili zasjedanje nakon što nijesu prihvaćeni njihovi amandmani.

Predsjednik parlamenta, Ranko Krivokapić rekao je da to nijesu prijatni momenti za parlament, ali da je to dobra pouka kako se ulazi u procese od kojih trpi čitava država.

„Kao društvo trpimo posljedice zbog predsjedničkih izbora, od kojih je prošlo skoro godinu. Ovo su štetne stvari za svaki parlament pa i za naš“, reako je Krivokapić nakon što su predstavnici manjinskih partija napustili sjednicu.

Šef poslaničkog kluba, Milutin Simović je nakon toga zatražio pauzu, ocjenjujući da nije dobro što su predstavnici manjinskih partija napustili zasjedanje.

Krivokapić je odredio pauzu od pet minuta, navodeći da očekuje da danas više neće biti prekida.

Poslanici crnogorskog parlamenta usvojili su, u načelu, dvotrećinskom većinom, predlog Zakona o izboru odbornika i poslanika. U toku je rasprava o 59 amandmana koliko ih je podnijeto na predlog tog zakona.

Juče je, na zahtjev manjinskih partija za danas odgođeno izjašnjavanje o predlogu tog zakona.
XS
SM
MD
LG