Dostupni linkovi

U sukobima na Tajlandu troje mrtvih, 60 povrijeđenih


Tri osobe su poginula a 60 je povrijeđeno danas u sukobima policije i demonstranata u glavnom gradu Tajlanda, Bangkoku.

Prema podacima policije i medicinskog osoblja, poginuo je jedan civil, koji je ustrijeljen u glavu, kao i jedan policajac koji je pogođen u grudi.

Nema detalja o tome ko je treća žrtva.Policija je prethodno saopštila da je jedan njen pripadnik pogođen metkom u glavu.

U starom dijelu grada blizu sedišta tajlandske vlade čuli su se pucnji iz vatrenog oružja, javlja AP.Do sukoba je došlo kada je policija pokušala da opkoli i rastjera
demonstrante koji žele da zbace premijerku Jingluk Šinavatru i kampuju na nekoliko mjesta u gradu.

Demonstranti blokiraju pristup vladinim zgradama još od kraja prošle godine, a takođe su okupirali nekoliko ključnih raskrsnica u Bangkoku, i drže ih pod kontrolom u posljednjih mesec dana.

Policija se do sada suzdržavala od rasturanja demonstracija, plašeći se razbuktavanja nasilja.Snage sigurnosti su međutim juče objavile da će preuzeti kontrolu nad pet mjesta koja su demonstranti okupirali.To je omogućen vanrednim stanjem koje je proglašeno u januaru.

Hiljade policajaca, uključujući jedinice za razbijanje demonstracija, razmješteno je širom grada u sklopu operacije koju je vlada nazvala "Mir za Bangkok".

Početkom februara su održni parlmntarni izbori koje je opozicija bojkotovala.
XS
SM
MD
LG