Dostupni linkovi

Nikolić se sastao s Venizelosom


Potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Grčke Evangelos Venizelos počeo je posetu Beogradu sastankom s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Venizelos, koji boravi u Srbiji u svojstvu predsjedavajućeg Savjeta ministara EU, razgovaraće tokom dana i sa premijerom Ivicom Dačićem, prvim potpredsjednikom Vlade Aleksandrom Vučićem i šefom diplomatije Ivanom Mrkićem.

Glavne teme razgovora biće dalji napredak Srbije na putu evropskih integracija, situacija u regionu i bilateralni odnosi, saopštilo je ranije Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Venizelos je juče, u intervjuu Tanjugu oči posete, izjavio da dolazi kako bi preneo poruku podrške i ohrabrenja za dalju evropsku perspektivu Srbije i reformski proces u zemlji.

Venizelos u Srbiju dolazi u okviru posjete regionu zapadnog Balkana.

Ministarstvo spoljnih poslova Grčke navelo je ranije da će Venizelos posle razgovora sa srpskim zvaničnicima otputovati za Podgoricu.

Prema planu turneje, šef grčke diplomatije će u srijedu boraviti u BiH, istog dana posjetiće i Prištinu, a u četvrtak će biti u Skoplju i Tirani.

Grčka, koja tradicionalno podržava napredak regiona zapadnog Balkana ka članstvu u EU, 1. januara ove godine preuzela je šestomjesečno predsjedavanje EU.

XS
SM
MD
LG