Dostupni linkovi

Hojt Brajan Ji:Političari u BIH ne smiju zloupotrijebiti situcaiju


Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Aziju Hojt Brajan Ji istakao je danas da će SAD, kao i cjelokupna međunarodna zajednica u BiH, smatrati odgovornim političke lidere koji pokušaju iskoristiti proteste građana za promociju ličnih interesa i potpirivanje etničkih tenzija.

Tokom razgovara sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Željkom Komšićem o aktuelnoj situaciji u BiH i članom predsjedništava Barkirom Izetbegovićen s naglaskom na proteste građana, Ji je rekao da SAD podržavaju pravo građana da formulišu i izraze svoje frustracije i očekivanja, ali isto tako da nedvosmisleno osuđuju svaku vrstu nasilja, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Sagovornici su se saglasili da je opravdano nezadovoljstvo velikog broja građana teškom socio-ekonomskom situacijom, kao i nezadovoljstvo zbog sporosti pravosudnog sistema u procesuiranju slučajeva teškog privrednog kriminala i korupcije.

Izetbegović i Hojt Brajan Ji saglasni su da se ne smije dozvoliti zloupotreba trenutne situacije u bilo kakve nacionalističke ili secesionističke svrhe.

Sagovornici su ocijenili da negativna politička retorika mora biti zaustavljena, jer odvlači pažnju od stvarnih životnih problema i odbija investicije, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Oni su podržali intenziviranje dijaloga između građana i vlada na svim nivoima, kao i poboljšanje poslovnog okruženja u zemlji, što je jedini put za kreiranje novih radnih mjesta, dodaje se u saopštenju.
XS
SM
MD
LG