Dostupni linkovi

Tači: Biću opet premijer


Premijer Kosova Hašim Tači je u ekskluzivnom intervju za javni servis RTK rekao da je ubijeđen da će biti premijer i u trećem mandatu.

On je izjavio da je inicijativa Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja o opozivu vlade Kosova uticala da se ide na prijevremene izbore.

"Vlada Kosova je stabilna, ali u parlamentu ima "Mislim da ne možemo imati dublju reformu, jer je vrijeme kratko za tako nešto", rekao je premijer.

Prema njegovim riječima reforme će biti, ali ne onako kako je najavljeno i ona će biti završena u martu mjesecu. nezdravih uplitanja. Nadam se da svi u političkom spektru na Kosovu imaju za cilj koordinisano djelovanje, a ne iznenađenja", kazao je Tači.

Tači nije saopštio datum izbora, već je naveo da će se on odrediti na zajedničkom sastanku svih političkih partija. On je rekao da će izborna kampanja trajati 15 dana.

"Da ne bismo umorili građane, ali i da umanjimo troškove, uostalom građani već znaju programe svih partija", podvukao je Tači.

Govoreći o izbornim reformama Tači je kazao da Kosovo ulazi u parlamentarne izbore bez dubokih reformi, mada su bile najavljene.
XS
SM
MD
LG