Dostupni linkovi

Švicarska odustala od potpisivanja sporazuma s Hrvatskom



Švicarska, koja se prije tjedan dana referendumom izjasnila za ograničavanje imigracije, neće potpisati u sadašnjem obliku sporazum kojim se otvara pristup njezinu tržištu rada državljanima Hrvatske, objavilo je švicarsko ministarstvo pravosuđa, prenosi Hrt.hr.

Švicarska ministrica pravosuđa Simonetta Sommaruga nazvala je hrvatsku ministricu vanjskih poslova Vesnu Pusić da joj kaže kako Bern neće biti u mogućnosti potpisati u sadašnjem obliku bilateralni sporazum o širenju slobodnog pristupa švicarskom tržištu rada, u kojem uživaju građani EU, na državljane novih zemalja članica, izjavio je glasnogovornik ministarstva Philippe Schwander za agenciju France presse.

Sommaruga je izvijestila Bruxelles o potrebi revizije sporazuma, kazao je glasnogovornik Schwander, dodajući da je ministrica rekla kako traži rješenje kojim bi se zajamčilo da Hrvati ne budu diskriminirani.

Švicarci su na referendumu tijesnom većinom izglasali uvođenje kvota za radnike iz Europske unije, što je protivno ugovorima koje Švicarska ima s EU.
XS
SM
MD
LG