Dostupni linkovi

Snijeg u Japanu: Troje mrtvih, 850 ozlijeđenih


Nova snježna oluja zahvatila je veliki dio Japana pri čemu su poginule tri osobe a najmanje 850 ih je ozlijeđeno u različitim nesrećama. Nekoliko stotina zračnih veza otkazano je, a brojni vlakovi su ukinuti ili usporeni, među kojima linije brzog vlaka Shinkansen, prema podacima koje je objavila TV postaja NHK.

Snijeg je padao 24 sata do noći s petka na subotu sa zapada na istok, posebno na glavnom otoku Honshuu. U Tokiju snježni pokrivač debeo je 20 cm, u susjednoj prefekturi Saitama 58 cm. Taj bi se snijeg trebao danas brzo rastopiti u glavnom gradu s temperaturama koje trebaju doseći desetak stupnjeva.

Sjevernije u gradu Fukushimi zabilježeno je 36 centimetara snijega a 29 centimetara u obalnom gradu Sendaiju.

Snježne padaline djelomično su se pretvorile u kišu popraćenu ponekad vjetrom jačine 100 km/h, što je navelo nacionalnu meteorološku agenciju da pozove na izniman oprez zbog rizika povezanih sa snijegom, ledom ali i poplavama.

Od petka je zabilježeno približno 2900 klizanja automobila što je uzrokovalo teške prometne nesreće. Među 850 ozlijeđenih najmanje jedna osoba je u teškom stanju. Dvoje od troje smrtno stradalih poginulo je u prometnim nesrećama. Okolnosti trećeg smrtnog slučaja još nisu razjašnjenje.
XS
SM
MD
LG