Dostupni linkovi

U Venezueli blokirano slanje slika Twitterom


Predstavnici Twittera objavili su kako Venezuela blokira tu društvenu mrežu pa korisnici ne mogu dijeliti fotografije dok oporbene skupine već treći dan marširaju glavnim gradom u znak prosvjeda protiv najveće inflacije na svijetu i rekordnih nestašica u toj zemlji, objavili su mediji.

Glasnogovornik tvrtke Nu Wexler potvrdio je da iza blokade stoji vlada predsjednika Nicolasa Madura koji je 12. veljače zabranio prosvjede i pozvao svoje pristaše na subotnje protuprosvjede koje je nazvao "maršem protiv fašizma".

U socijalnim nemirima dosad su poginule najmanje tri osobe, a venezuelski sud zapovjedio je u četvrtak uhićenje vođe oporbe Leopolda Lopeza zbog optužbi za ubojstvo i terorizam, ali zasad nema podataka da je Lopez i uhićen.

Lopez koji se školovao u SAD-u, dva tjedna je pomagao organizirati sporadične prosvjede širom zemlje protiv Madura, kritizirajući ga da nije stavio pod kontrolu inflaciju i kriminal te zbog manjka osnovnih proizvoda.

Maduro optužuje Lopeza da sije nasilje kako bi stvorio prostor za državni udar sličan onom prije dvanaest godina kada je nakratko svrgnut s vlasti socijalistički vođa Hugo Chavez. Analitičari smatraju da oporba ima malo izgleda zbaciti Madura s vlasti.
XS
SM
MD
LG