Dostupni linkovi

Radnici Jumka prekinuli blokadu autoputa kod Vranja


Radnici vranjske tekstilne kompanije "Jumko" prekinuli su u 19.00 sati blokadu autoputa kod sela Bresnica nedaleko od Vranja, nakon što ih je vršilac funkcije ministra privrede Igor Mirović pozvao na razgovor o rešavanju njihovih problema.

Predsednik Samostalnog sindikata u "Jumku" Sladjan Mitić izjavio je za agenciju Beta da su predstavnici sindikata pozvani na razgovor sa ministrom u upravnu zgradu te kompanije u Vranju i da pretpostavlja da će razgovoru prisustvovati i menadžment firme.

"Dobili smo i zvaničan poziv na razgovor sa premijerom u ostavci Ivicom Dačićem, koji je zakazan sutra u 13.00 sati i to je takodje razlog što smo prekinuli blokadu", kazao je Mitić.

Radnici "Jumka" blokirali su jutros u devet sati autoput Beograd - Skoplje kod Vranja, a blokadu Koridora 10 nisu prekidali ni u popodnevnim satima kada je počela da pada kiša.

Zaposleni u "Jumku", koji je u većinskom državnom vlasništvu, stupili su u štrajk 13. januara u krugu fabrike, a 5. februara su počeli protestne povorke do Skupštine Vranja sa zahtevom da im se isplate zaostale plate, overe zdravstvene knjižice i poveže radni
XS
SM
MD
LG