Dostupni linkovi

Davutoglu stigao u posjetu BiHMinistar vanjskih poslova Republike Turske Ahmet Davutoglu doputovao je u glavni grad Bosne i Hercegovine, Sarajevo, gdje će se sutra sastati sa najvišim državnim zvaničnicima.

Predviđeni sastanci sa Komšićem, Izetbegovićem, Radmanovićem, Lagumdžijom, Kavazovićem i Inzkom. Davutoglu će u srijedu u odvojenim sastancima razgovarati sa predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željkom Komšićem, članovima Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i Nebojšom Radmanovićem, potvrđeno je iz turske ambasade u Sarajevu.

Šef turske diplomatije će potom održati sastanak sa ministrom vanjskih poslova BiH Zlatkom Lagumdžijom, a potom i sa reisu-l-ulemom Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseinom Kavazovićem.

Ministar Davutoglu će se sastati i sa visokim predstavnikom međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Valentinom Inzkom, nakon čega će okončati posjetu Sarajevu, javlja Anadolija.

Inače, Vlada Republike Turske i turski narod izbliza i s tugom prate dešavanja u Bosni i Hercegovini, saopćeno je danas iz Ministarstva vanjskih poslova Republike Turske u vezi sa dešavanjima u BiH.
XS
SM
MD
LG