Dostupni linkovi

Davutoglu stiže u BiH, sutra sa članovima Predsjedništva


Ministar vanjskih poslova Turske Ahmet Davutoglu doputovat će kasno večeras u Sarajevo, gdje će se sutra sastati sa najvišim državnim bosanskohercegovačkim zvaničnicima, potvrđeno je iz Turske ambasade u Sarajevu.

Davutoglu će u srijedu, u odvojenim sastancima, razgovarati sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Željkom Komšićem i članovima Predsjedništva Bakirom Izetbegovićem i Nebojšom Radmanovićem.

Ministarstvo vanjskih poslova Turske u utorak je saopćilo kako Vlada i narod Turske "izbliza i s tugom prate dešavanja u Bosni i Hercegovini".

"Uvažavajući pravo naše bh. braće i sestara da mirnim protestima artikulišu probleme i zahtjeve te izraze nezadovoljstvo zbog neriješenih pitanja, vjerujemo da protesti trebaju ostati u zakonskim okvirima, daleko od nasilja. Paljenje društvenih zgrada, oštećivanje zgrade Predsjedništva koju bi svi građani Bosne i Hercegovine trebali brižljivo čuvati i povređivanje velikog broja pripadnika snaga sigurnosti - šteti atmosferi mira, sigurnosti i stabilnosti koja je potrebna Bosni i Hercegovini", navodi se, između ostalog, u saopćenju.
XS
SM
MD
LG