Dostupni linkovi

Veterani iz Zvornika poručili da će biti protesta i u RS


Udruženje veterana RS-a poručili su predsjedniku ovog entiteta Miloradu Dodiku da će protesta biti i u Republici Srpskoj, ukoliko do 15. februara u podne ne smijeni predsjenika boračke organizacije Panteliju Ćurguza.

"Lakomislena, naivna, pa čak i cinična izjava predsjednice Vlade Republike Srpske o tome kako je Republika Srpska sređena, a i prijeteći ton poruke predsjednika Republike Srpske, kako će država naći mehanizme da spriječi pobunu, ne uklapaju se u zapovijest za odbranu RS od prelivanja haosa iz FBiH-a", navodi se.

Oni smatraju da je to dodatno dolivanje ulja na vatru čiji su potpaljivači upravo nosioci vlasti na svim nivoima koji po svaku cijenu žele da održe državu na kriminalu, korupciji, nepotizmu i užasnom obrazovanju čije posljedice već dolaze na naplatu", stoji u saopćenju ovog Udruženja.

Pored smjene Ćurguza, veterani zahtijevaju podršku vlasti u procesuiranju “pljačkaških privatizacija i konačnog obračun sa tajkunima koji su na radničkoj muci i prevari stvorili imperije u zemlji i inostranstvu”.
XS
SM
MD
LG