Dostupni linkovi

Bešlić: Nemam kome da podnesem ostavku



Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić izjavio je danas da ne razmišlja o podnošenju ostavke te da veruje kako su nasilni protesti od petka bili organizovani, a ne spontani.

"Meni je mandat istekao i ja nemam kome predati dužnost. Gradsko veće ne postoji i ja postavljam pitanje zašto se ne protestuje da se održe izbori u Mostaru i da se implementira odluka Ustavnog suda", kazao je Bešlić za Radio Dobre Vibracije (RDV).

Dodao je kako jedva čeka da se izbori u Mostaru održe i da preda svoju dužnost.

Govoreći o događajima od petka, kada su u nasilnim protestima u Mostaru devastirana i zapaljena sedišta gradskih i županijskih institucija, te zgrade SDA i HDZ-a BiH, Bešlić je izrazio sumnju da su ti događaji bili pažljivo isplanirani.

"Ako ste gledali tv nastupe pojedinih političara onda mislim da je vrlo jasno ko ih je slao (demonstrante). Ja neću kazati ko je to bio, ali je indikativno da su se uključile mnoge nevladine organizacije. Ako razmislite ko te organizacije plaća i koje se organizacije pojavljuju, sve će vam biti jasno", ustvrdio je Bešlić.

Po njegovim rečima, ako se ponove događaji od petka moguće je da se u dogovoru s policijom proglasi vanredno stanje u gradu na Neretvi.
XS
SM
MD
LG