Dostupni linkovi

Uhićen predsjednik Unije neovisnih sindikata FBiH


Predsjednik Unije neovisnih sindikata Federacije BiH Josip Milić uhićen je u noći s petka na subotu nakon nasilnog prosvjeda u Mostaru u kojem su devastirana i zapaljena sjedišta gradskih i županijskih institucija, te zgrade SDA i HDZ-a BiH.

"Kako smo obaviješteni, noćas desetak minuta iza ponoći policajci su iz stana odveli profesora Josipa Milića, predsjednika Unije neovisnih sindikata Federacije BiH. Kada se posljednji put javio na mobitel, dvadesetak minuta iza toga, rekao je kako je uhićen. Od tada mu je mobitel isključen", stoji u priopćenju Unije neovisnih sindikata FBiH, koje su prenijeli lokalni mediji.

"Pretpostavlja se kako je Milić uhićen zbog jučerašnjeg prosvjeda u Mostaru", dodaje se u priopćenju te ističe kako Unija neovisnih sindikata Federacije BiH nije bila organizator prosvjeda, iako je Milić do sada organizirao najviše sindikanih prosvjeda ispred zgrade Vlade HNŽ-a.

"Ovo je jasna poruka kako je, uz zlouporabu obavještajno policijskih državnih institucija, HDZ spreman sve protivnike na licu pravde strpati u zatvor", stoji u priopćenju za javnost Unije neovisnog sindikata Federacije BiH, koje su prenijeli lokalni mediji.

Neslužbeno se doznaje kako je policija do sada uhitila 30-tak prosvjednika.
XS
SM
MD
LG