Dostupni linkovi

Vulin: Vlada nudi garancije za pritvorene Srbe


Ministar u Vladi Srbije Aleksandar Vulin zatražio od međunarodnih predstavnika da omoguće pritvorenim Srbima da se brane sa slobode i ponudio garancije države da će se odazvati sudu.

"U ime Vlade Srbije, ja nudim javno garancije da će se svi odazvati sudskom pozivu kad god on stigne", rekao je ministar u Vladi Srbije zadužen za Kosovo tokom posjete selima Banje i Suvo Grlo u opštini Srbica.

Ministar je dodao da to važi za Olivera Ivanovića, Dragoljuba Delibašića, Žarka Veselinovića, Lazu Lazića i sve koji se nalaze u zatvorima, a da ne može "ni da se dokuči zašto su uhapšeni".

"Nema čvršće garancije i nema teže reči od ove koju sam ja dao, a na međunarodnoj zajednici je da tu reč prihvati, da je vrednuje i da je cijeni. Mogućnost bjekstva za ljude koje sam nabrojao više ne postoji, ako je ikada i postojala", rekao je Vulin.

Vulin je danas poklonio sanitetsko vozilo žiteljima srpskih sela u opštini Srbica i obećao da će Vlada Srbije i u narednom preriodu pomagati svojim građanima na Kosovu.
XS
SM
MD
LG