Dostupni linkovi

Moskva odbacila optužbe o snimku Nouland na YouTube


Ruski zvaničnici odbacili su optužbe iz Vašingtona da Moskva stoji iza objavljivanja snimka telefonskog razgovora između visoko rangiranih američkih diplomata o krizi u Ukrajini, u kojem se pogrdno govori o EU.

Na snimku koji je objavljen na "YouTube" pomoćnica američkog državnog sekretara Viktorija Nouland i američki ambasador u Ukrajini Džefri Pjat razgovaraju o političkoj krizi u Ukrajini i koordinisanju kontakata sa opozicijom.

U jednom trenutku Nouland je upotrijebila psovku kada je govorila o EU. SAD su u međuvremenu saopštile da se Nouland "izvinila zbog navodnih komentara".

Sporni snimak prokomentarisao je na "Twitteru" potpredsjednik ruske Vlade Dmitrij Rogozin, poslije čega je iz Vašingtona stigla optužba da je Moskva direktno umiješana u presretanje i objavljivanje telefonskog razgovora.

Rogozinov pomoćnik Dmitrij Loskutov odbacio je navode da je direktno umiješan u ovaj slučaj.

"Ja sam samo pratio šta se dešava na internetu, dok je moj šef bio na sastanku sa kineskim liderom", izjavio je Loskutov, a prenijela RIA "Novosti".

Snimak koji traje četiri minute i deset sekundi juče se pojavio na "YouTube" pod naslovom na ruskom jeziku "Marionete sa Majdana". Majdan je trg u centru Kijeva koji mjesecima kontrolišu proevropski orijentisani demonstranti.
XS
SM
MD
LG