Dostupni linkovi

Obama: Ogroman ulog Rusije da spriječi teorizam


Američki predsjednik Barak Obama izjavio je da je za Rusiju izuzetno važno da spriječi terorizam na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju.

"Rusi očigledno imaju ogroman ulog da spriječe bilo kakvu vrstu terorističkog akta ili nasilja na tim mjestima (održavanja igara). Uložili su u to dosta resursa", rekao je Obama u intervjuu za NBC.

Obama je dodao da Vašington čini sve što može da pomogne da se sportisti osećaju bezbjedni, a pošto je stepen bezbjednost podignut na najviši nivo uoči samog početak Igara u petak, u Sočiju, prenela je agencija AFP.

"U konstantnoj smo komunikaciji sa njima (Rusima), i na nivou organa reda, i na vojnom i na obavještajnom nivou", naveo je američki predsjednik.

Američka vlada je zabranila juče sve vrste tečnosti u ručnom prtljagu na stalnim direktnim letovima za Rusiju, uoči početka Zimskih olimpijskih igara, javio je sinoć britanski BBC.Zabrana je uslijedila dan pošto su američki zvaničnici upozorili da bi eksploziv mogao da bude prokrijumčaren na letovima za Rusiju u pasti za zube.
XS
SM
MD
LG