Dostupni linkovi

Četvoro uhapšeno u istrazi o smrti glumca HofmanaČetvoro ljudi je uhapšeno u okviru istrage o smrti američkog glumca Filipa Sejmora Hofmana koji je pornađen mrtav u svom njujorškom stanu sa špricem zabodenim u
ruku.

Prema navodima medija prilikom hapšenja u donjem delu Menhetna takođe je konfiskovano 350 kesica heroina, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Četrdesetšestogodišnji glumac pronađen je u nedelju mrtav u kupatilu svog stana u Njujorku. U stanu je nađeno više od 50 kesica heroina. Policija je saopštila da će zvanični uzrok smrti biti utvrđen autopsijom ali se sumnja da da se radi o predoziranju.

Kako navodi agencija AP neobično je da njujorška policija tako intenzivno pokušva da utvrdi poreklo droge nađene u njegovom stanu kada slučaj izgleda kao predoziranje. Prema zakonu države Njujork dileri ne mogu da se smatraju odgovornim za smrt kupca i sudovi su ih po tom pitanju oslobađali u ranijim slučajevima.

Njujorški policijski istražitelji pokušali su da utvrde Hofmanovo kretanje poslednjih sati pred smrt. Pomoću uličnih kamera za nadzor utvrđeno je da je dan pred smrt Hofman šest puta odlazio do automata u samoposluzi blizu njegove kuće i podigao ukupno 1.200 dolara.

Hofman je 2006. javno priznao da je skoro umro od konzumiranja zabranjenih supstanci posle diplomiranja na njujorškoj dramskoj akademiji, ali da se posle toga izlečio i da je 23 godine bio "čist".

Prošle godine se sam prijavio u kliniku za rehabilitaciju, pošto se ponovo 2012. vratio drogi.
XS
SM
MD
LG