Dostupni linkovi

Oliver Ivanović ostaje u pritvoru


Sudsko veće Apelacionog suda u Prištini potvrdilo je odluku Osnovnog suda u Mitrovici, kojom je lideru Građanske inicijavitive SDP (GI SDP) Oliveru Ivanoviću određen pritvor od mesec dana, zbog sumnje da je počinio ratni zločin i teško ubistvo, izjavila je u utorak uveče portparol Euleksa Irina Gudeljević.

Gudeljević je u izjavi Tanjugu podsetila da je 28. januara, na zahtev međunarodnog tužioca iz Kancelarije Specijalnog tužioca Kosova, međunarodni sudija iz Osnovnog suda u Mitrovici odredio mesec dana pritvora Ivanoviću.

Njegov branilac Nebojša Vlajić izjavio je Tanjugu da je rešenje o produženju pritvora Ivanoviću dobio večeras oko 18 sati, a da je u rešenju, iako je danas 4. februar, navedeno da je doneto 1. februara.

"Ovim drugostepenim rešenjem moja žalba je odbijena, a rešenje o određivanju pritvora je potvrđeno. Apelacioni sud se rukovodio potpuno istim, nepostojećim razlozima, za određivanje pritvora koje je naveo i prvostepeni sud, a koji su u žalbi odbrane argumentovano osporeni", rekao je Ivanovićev advokat.
XS
SM
MD
LG