Dostupni linkovi

Vujanović: Srbi i Rusi najviše kupuju u Crnoj Gori


Rusi i Srbi bili su glavni kupci nekretnina u Crnoj Gori prošle godine, rekao je crnogorski predsednik Filip Vujanović u intervjuu za rusku novinsku agenciju Itar-Tass.

"Više od 570 Rusa i oko 420 Srba investiralo je novac u kupovinu nepokretnosti u Crnoj Gori u 2013. Manje kupaca dolazi iz drugih zemalja", istakao je Vujanović i izrazio zadovoljstvo što su Rusi počeli da pokazuju interes za sever Crne Gore.

On je podvukao da se broj ruskih turista koji posećuju njegovu zemlju skoro utrostručio od 2008. do 2013. Prošle godine je Crnu Goru posetilo skoro 300.000 Rusa.

"Veoma sam srećan što sve više i više turista otkriva sever Crne Gore, zajedno sa njenom obalom", naveo je Vujanović. O odnosu države prema crkvi, predsednik Crne Gore je istakao da "mu se sviđa na koji način crkva i država grade odnose u Rusiji".

"Oni u potpunosti posstuju princip razvojenosti crkve od države. U isto vreme, crkva ima šansu da iskoristi svoju misiju da promoviše ljubav, mir, jedinstvo i razumevanje. To pomaže Rusiji da očuva svoje ključne interese kao velike države", rekao je Vujanović i izrazio nadu da će crkva i država u Crnoj Gori izgraditi svoj odnos po istom principu.
XS
SM
MD
LG