Dostupni linkovi

Sirija: Nastavljeni napadi na Alepo, ubijeno 18 ljudi


Sirijska vlada nastavila je intenzivne napade iz vazduha na područja koja su pod kontrolom pobunjenika u gradu Alepu na severu zemlje, pri čemu je u seriji avionskih napada ubijeno najmanje 18 ljudi, među kojima petoro dece, naveli su aktivisti.

Vojno vazduhoplovstvo sirijskog predsednika Bašara al-Asada izvodi napade na taj podeljeni grad od sredine decembra 2013, a u nedelju je na meti bio istočni deo Alepa, koji je pod kontrolom pobunjenika, pri čemu je ubijeno oko 40 ljudi.

Kako je navela Sirijska opservatorija za ljudska prava, čije je sedište u Velikoj Britaniji, navela je da su u današnjim napadima na meti bile oblasti Hanano, Kedi Askar i Mouvasalat.

Sirijska vlada nije smanjivala intenzitet bombardovanja područja pod kontrolom pobunjenika u Alepu otkako je zapocela kampanju, a samo tokom tokom dve nedelje u decembru je, po rečima aktivista, u avionskim napadima ubijeno 500 ljudi.

Sirijska opozicija napade iz vazduha smatra dokazom da Asada slabo zanima mir, uprkos tome što je prošle nedelje poslao delegaciju u Švajcarsku na pregovore u organizaciji UN, čiji je cilj prekid konflikta u Siriji koji traje gotovo tri godine.

Nakon prve runde pregovora nije ostvaren bilo kakav značajan sporazum, već je dogovoreno da sastanak bude nastavlje kasnije ovog meseca.
XS
SM
MD
LG