Dostupni linkovi

Evakuacija zavejanih kod Bačke Topole


Od nedelje ujutro su evakuisane dvadeset dve osobe sa dela puta od Bačke Topole ka Feketiću gde je prevnuti kamion blokirao vozila, saopštili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a Srbije, svi su zbrinuti u prostorijama Crvenog krsta, a u toku je raščišćavanje puta.

Policija je apelovala na građane da ne idu na put i ne izlaze iz domova i dodala da su najugroženiji putni pravci u Srednjebanatskom, Južnobanatskom, Južnobačkom i Braničevskom okrugu.

Oni su podsetili da je u subotu na putevima Vojvodine spaseno 860 osoba, kao i da su u evakuaciju uključene i Vojska Srbije, Ministarstvo saobraćaja i zdravstvene službe.

"Usled jakog vetra i visokih snežnih nanosa i do 5 metara, saobraćaj je obustavljen na autoputu E-75 u oba pravca od Subotice do Novog Sada. Trenutno je još oko 50 zavejanih vozila kod Feketića i Bačke Topole i u toku je intervencija uklanjanja snega i izvlačenje blokiranih vozila", saopštili su.

Tokom noći na putu M 22 između Bačke Topole i Subotice, došlo je do prevrtanja šlepera bugarskih registarskih tablica, usled čega je došlo do zastoja i stvaranja kolone od oko 100 vozila u oba smera.
XS
SM
MD
LG