Dostupni linkovi

Iz RS prijete blokadom institucija BiH


Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je moguća blokada zajedničkih institucija BiH zbog ponašanja bošnjačkih funkcionera u "slučaju Orić".

"To su određena neprincipijelna ponašanja, jer kad god se nešto desi na strani Republike Srpske nastanu burna reagovanja u Federaciji, a kada ovakve stvari rade bošnjački političari, onda se očekuje da to prođe nekažnjeno", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je naglasila da se svugdje moraju primjenjivati isti standardi.

"Postoje razni načini da se ne učestvuje u radu zajedničkih organa. Ako tako odluče predstavnici iz Republike Srpske, tako će i biti. Mislim da tu nema nikakvih podijeljenih mišljenja i svi iz Republike Srpske sigurno će postupiti na isti način", rekla je Cvijanovićeva.

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH dobila je zahtjev Interpola Beograd za provjeru ovih pet lica radi raspisivanja međunarodne potjernice zbog sumnje da su 12. jula 1992. godine počinili ratni zločin protiv srpskih civila u mjestima Zalazje i Donji Potočari, u opštini Srebrenica.
XS
SM
MD
LG