Dostupni linkovi

Crna Gora ne izručuje Šaranovića Srbiji


Viši sud u Podgorici odbio zahtev pravosudnih organa Srbije za izručenje Slobodana Šaranovića i Ratka Koljenšića, koji se sumnjiče za ubistvo Nikole Bojovića.

Rešenjem krivičnog veća Višeg suda u Podgorici odbijen je zahtev za izručenje Šaranovića i Koljenšića u cilju krivičnog gonjenja ovih lica u Srbiji, zbog osnovane sumnje da su izvšili krivično delo teško ubistvo”, saopšteno je iz tog suda.

Viši sud u Podgorici je krajem decembra prošle godine doneo rešenje o izručenju Šaranovića i Koljenšića Srbiji, ali je Apelacioni sud Crne Gore ukinuo to rešenje i predmet vratio na ponovno odlučivanje.

Šaranović i Koljenšić uhapšeni su 24. jula u Budvi po srpskoj poternici koja je za njima raspisana zbog sumnje da su organizovali ubistvo Nikole Bojovića, koji je likvidiran u aprilu prošle godine u Beogradu. Srbija je 29. jula prošle godine podnela Crnoj Gori molbu za ekstradiciju Šaranovića i Koljenšića, u skladu sa ugovorom o izručenju izmedju dve države.

Nikola Bojović je rodjeni brat Luke Bojovića, koji čeka ekstradiciju Srbiji iz Španije zbog optužbi za više ubistava i pokušaja ubistava. Navodni motiv za Nikolino ubistvo je osveta njegovom bratu Luki za koga srpsko tužilaštvo tvrdi da je stao na čelo zemunskog klana nakon likvidacije Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića 2003. godine.

Crna Gora je 22. januara izručila Beogradu državljanina Srbije Sašu Cvetanovića (32), koji je osumnjičen da je direktni izvršilac ubistva Nikole Bojovića. Cvetanović je uhapšen 29. avgusta prošle godine u Podgorici.
XS
SM
MD
LG