Dostupni linkovi

Istraživanje: U medijima najviše prostora zauzima Vučić


Najviše prostora u medijima po pitanju borbe protiv korupcije zauzima Vlada i SNS, kaže glavni analitičar Biroa za društvena istraživanja Zoran Gavrilović.

U značajno manjoj meri su pozitivno predstavljena antikorupcijska tela i žrtve korupcije, rekao je Gavrilović. On dodaje da u tom smislu, najviše prostora u medijima zauzima Aleksandar Vučić, što nije dobro jer mediji moraju biti i kritični.

"Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, kao neko ko vodi borbu protiv korupcije u Srbiji, dominira u medijima po tom pitanju što nije dobro jer mediji moraju biti kritični i analitični, a prevelika pažnja medija prema jednoj stranci vodi u kampanju", rekao je Gavrilović na predstavljanju istraživanja o izveštavanju medija o borbi protiv korupcije.

On je dodao da su u pojedinim medijima od novembra do decembra 2013, kada je istraživanje sprovedeno, najčešće negativno po pitanju korupcije predstavljena lokalna vlast, posebno u Beogradu.

"TV Pink se isticala u stavljanju predsednika Demokratske stranke Dragana Đilasa kao i uprave grada Beograda u negativan kontekst", rekao je Gavrilović.

Projekat monitoringa izveštavanja realizuje BRIODI u saradnji sa Slovačkom organizacijom koja se bavi monitoringom medija MEMO 98.
XS
SM
MD
LG