Dostupni linkovi

Milanović najavio smjenu pomoćnika ministra finansija Šegona


Hrvatski premijer Zoran Milanović najavio je danas da će zbog sumnje u sukob u interesa biti smijenjen pomoćnik ministra financija Branko Šegon, te da u tom smislu neće čekati odluku Povjerenstva o odlučivanju o sukobu interesa.

"Sada kada se prašina slegnula, ne potpuno jer je još uvijek u zraku, sada kada su se svi izgalamili, sada ću reći što mislim. Dakle, taj gospodin koji uživa povjerenje svoga ministra više neće biti pomoćnik ministra", izjavio je Milanović gostujući u Dnevniku Nove TV.

"S obzirom da u dva tjedna taj pomoćnik ministra nije smatrao da je u biti neovlašteno trgovao političkim kapitalom i ugledom SDP-a, a ni ministar se baš nije jasno očitovao, mene ne zanima išljenje Povjerenstva za sukob interesa jer mi moralni kriterij ne postavlja povjerenstvo", poručio e, ponovivši kako ne misli da u "slučaju Šegon" ima elemenata kaznenog djela.

Milanović je naglasio kako ne očekuje da će ministar financija Slavko Linić stati uz Šegona i napustiti Vladu, ističući da je riječ o tehničkom pitanju, o nalogu koji daje kao premijer, a ne o "upravnom rješenju". "Prema tome, to će biti tako. To je tehničko pitanje kako će biti, to je upozorenje svima ubuduće", rekao je.
XS
SM
MD
LG