Dostupni linkovi

Podgorica: Krivokapić u hramu na fresci u dijelu "pakao"


Predsjednik crnogorskog parlamenta i lider Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić oslikan je na jednoj od freski Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici. Krivokapićev lik nalazi se na fresci na jednom od gornjih svodova hrama, na kojoj je prikazan pakao.

Podgorički paroh, protojerej-stavrofor dr Velibor Džomić kazao je Vijestima da je Krivokapić svoje mjesto "u paklu" obezbijedio "neuspjelim pokušajima progona Mitropolije" .

Mediji su ranije objavili da su na ktitorskoj fresci u sabornom hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici oslikani mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović, pokojni patrijarh SPC Pavle sa oreolom sveca, pokojni patrijarh moskovski Aleksij, pokojni arhiepiskop atinski Hristodulos, arhitekta hrama Predrag Ristić, protomajstor Momčilo Stanojević, sveštenici i narod.

Nakon toga, po Džomićevim riječima, javnost je bila zainteresovana da sazna da li je na toj fresci oslikan i premijer Milo Đukanović, zbog čega je on pozvao sve, koje to zanima, da dođu u hram i sami se uvjere je li i predsjednik vlade među ktitorima.
XS
SM
MD
LG