Dostupni linkovi

Konferencija o globalnoj sigurnosti u Minhenu


Državnici iz cijelog svijeta i stručnjaci za međunarodne odnose okupit će se sutra u Minhenu na tradicionalnoj konferenciji o globalnoj sigurnosti, u vrijeme kad međunarodna zajednica pokušava naći rješenje za niz svjetskih sukoba i kriza, od Sirije i Bliskog istoka do Ukrajine i Kosova.

Građanski rat u Siriji, sukob vlasti i oporbe u Ukrajini, sporni iranski nuklearni program, dijalog Izraelaca i Palestinaca te Prištine i Beograda bit će u središtu godišnjeg okupljanja međunarodne strateško-sigurnosne zajednice" koji se u glavnom gradu Bavarske održava svečarski 50. put.

U Minhenen stižu američki državni tajnik Džon Keri i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, šefovi ukrajinske oporbe Vitalij Kličko i Arsenij Jacenjuk, ključni akteri izraelsko-palestinskih mirovnih pregovora, međunarodni izaslanik za Siriju Lakhdar Brahimi, visoki iranski dužnosnici, te kosovski i srbijanski premijer Hashim Tači i Ivica Dačić.

Minhenska sigurnosna konferencija jedan je od najvažnijih foruma o sigurnosnoj politici i međunarodnim odnosima koji svake godine okuplja predsjednike država i vlada, ministre vanjskih poslova i obrane, dužnosnike međunarodnih organizacija, stručnjake s područja međunarodnih i sigurnosnih politika te poslovne ljude.
XS
SM
MD
LG