Dostupni linkovi

MANS podnio krivičnu prijavu protiv ministra i čelnika energetskih kompanija


Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) podnijela je Vrhovnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv ministra ekonomije Vladimira Kavarića i čelnika crnogorskih enegretskih kompanija tereteći ih da su projektovali potrošnju i prenos većih količina el. energije, nego što je realno da će biti ostvareno, što se preliva na potrošače kroz povećenje računa za struju.

Kavarić, predsjednika Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) Srđan Kovačević i Dragan Laketić terete se zbog zloupotrebe službenog položaja prilikom projektovanja bilansa električne energije za 2014. godinu na štetu potrošača, a u korist energetskih kompanija čije gubitke u poslovanju i bahato upravljanje kompanijama ponovo treba da plate građani Crne Gore kroz uvećane račune za struju.

Analizirajući bilansne veličine u prethodnih nekoliko godina, MANS je utvrdio da EPCG i CGES svake godine pumpaju projekcije potrošnje struje i prenosa, koje ne kraju udaraju po džepu potrošače, dok RAE u sprezi sa ovim kompanijama i Vladom obračunava cijene struje na teret potrošača, što odavno treba da bude predmet nezavisne tužilačke istrage.
XS
SM
MD
LG