Dostupni linkovi

Tužilaštvo će uzeti izjavu od vicepremijera Markovića


Vršilac dužnosti Vrhovnog državnog tužioca Crne Gore Veselin Vučković rekao je da će tužilaštvo uskoro uzeti izjavu od ministra pravde Duška Markovića povom njegove nedavne izjave da je svojevremeno bila ugrožena bezbjednost Duška Jovanovića glavnog i odgovornog urednika "Dana", koji je ubijen krajem maja 2004.

Vučković je za Portal Analitika naglasio da su i neke saznanja članova Odbora za bezbjednost parlamenta uticala na odluku Tužilaštva da ponovo pretrese spise predmeta i provjeri sve izjave učesnika koji su saslušavani.

"Najnovija informacija je iz emisije "Načisto" u kojoj je bio gost ministar pravde Duško Marković - mislim na njegovu izjavu da je bila ugrožena bezbjednost Jovanovića. Mi ćemo, u saradnji sa Višim državnim tužiocem, preduzeti mjere da se ove informacije, na koje ukazuje ministar pravde Marković, hitno provjere prikupljanjem informacija od ministra pravde kao i sve informacije kojima je Marković raspolagao ili dobijao od drugih institucija kao direktor ANB. Tražićemo da se iz tog perioda pretraži sve što ima u arhivi policije. I to ne samo u vezi Jovanovića nego i nekih drugih lica jer, kako sam shvatio potpredsjednika Vlade Markovića, u tom vremenu je bilo informacija koje su upućivale da je bila ugrožena i bezbjednost tadašnjeg premijera Đukanovića", kazao je vršilac družnosti VDT Vučković u razgovoru za Portal Analitika.

Zamjenik glavnog urednika lista Dan, Nikola Marković, podnio je krivičnu prijavu protiv ministra pravde Duška Markovića i tražio da mu se odredi pritvor, jer je 2004. godine, kao svjedok, prećutao činjenice koje su mu bile poznate o ubistvu Duška Jovanovića.
XS
SM
MD
LG